Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Πληροφορίες
Λίστα γάμου
Αποστολές & επιστροφές
Συμβουλες για το σπιτι
Συναρμολόγηση
Ωραριο Λειτουργιας
ΕΠΙΣΚΕΥΗ
ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Ασφαλείς Συναλλαγές
Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται κατευθείαν στον proxy server της τράπεζας σε ασφαλές περιβάλλον
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

Banner Αριστερό 2
 
Συμβουλες για το σπιτι
 

Η τοποθέτηση των επίπλων στο σαλόνι

Το σαλόνι εξυπηρετεί πολλές χρήσεις για πολλούς ανθρώπους μέσα στο σπίτι. Μπορεί να είναι ο κύριος χώρος συγκέντρωσης της οικογένειας ή μπορεί να είναι ο χώρος της υποδοχής των καλεσμένων. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε όταν αποφασίζετε για τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση του σαλονιού. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές όταν αποφασίζετε για την τοποθέτηση των επίπλων

Τα βασικά του σαλονιού

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε:
  • Καθορίστε ποιο θα είναι το βασικό στοιχείο του δωματίου. Τα έπιπλα θα πρέπει να τοποθετηθούν γύρω από το σημείο αυτό. Σε κάποιο σαλόνι το κεντρικό στοιχείο μπορεί να είναι κάποιο αντικείμενο που ήδη υπάρχει όπως το τζάκι ή ένα παράθυρο ενώ σε άλλα μπορεί να είναι ένα αντικείμενο που θα τοποθετήσετε όπως για παράδειγμα η τηλεόραση.
  • Τοποθετήστε τα έπιπλα με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσετε «περιοχές συζήτησης». Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να μιλάνε άνετα, χωρίς να είναι απαραίτητο να φωνάζουν και χωρίς να στραβολαιμιάζουν! Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες από μία τέτοιες περιοχές.
  • Πρέπει να αποφεύγετε το «κυκλοφοριακό». Αφήστε αρκετό χώρο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από τη μία άκρη του δωματίου στην άλλη.
  • Απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους. Το να ακουμπάν όλα τα έπιπλα του σαλονιού στους τοίχους είναι από τα πιο συχνά λάθη που συναντούμε σε ένα σαλόνι. Όταν τα «κομμάτια» είναι κοντά μεταξύ τους δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον. Κι εφόσον η πλάτη ενός καναπέ ή μιας πολυθρόνας έχει τα απαραίτητα τελειώματα δεν υπάρχει λόγος να τις κρύψουμε!

Το μέγεθος των επίπλων και η τοποθέτηση τους

Το μέγεθος είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για τα έπιπλα του σαλονιού. Ας τα εξετάσουμε με τη σειρά!

Καναπέδες και καρέκλες
Τις περισσότερες φορές οι καναπέδες αποτελούν βασικό στοιχείο του ύφους της διακόσμησης, άρα είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζουν με το χώρο. Δε θέλετε να είναι ούτε πολύ μεγάλοι ώστε να πνίγουν το χώρο ούτε πολύ μικροί ώστε να χάνονται... Είναι πολύ σημαντικό, πριν αποφασίσετε την οποιαδήποτε αγορά , να μετρήσετε το χώρο, να δημιουργήσετε ένα σχέδιο του δωματίου στο χαρτί και να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές διατάξεις των επίπλων. Ελέγξτε τι ταιριάζει καλύτερα τόσο από αισθητικής άποψης όσο και από λειτουργική άποψη.

Χαλιά
Η χρήση των χαλιών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ορίσετε περιοχές μέσα στο σαλόνι, Το κυριότερο λάθος που γίνεται είναι να χρησιμοποιούνται τα μικρά χαλιά. Να θυμάστε ότι όλα τα έπιπλα πρέπει να μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο χαλί. Εάν ο χώρος δεν το επιτρέπει, βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια από τα μεγάλα αντικείμενα πρέπει να είναι επάνω στο χαλί. Τα μικρά κομμάτια, όπως βοηθητικές καρέκλες, πλαϊνά τραπεζάκια, θα πρέπει να έχουν και τα τέσσερα πόδια στο χαλί.

Τραπεζάκια σαλονιού - coffe tables
Τα τραπέζια σαλονιού, συνήθως ανάμεσα στους καναπέδες, βρίσκονται συχνά στο κέντρο μιας «περιοχής συζήτησης». Αν επιλέξετε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο τραπεζάκι, να θυμάστε ότι το ύψος του θα πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος του καθίσματος του καναπέ και τις καρέκλες γύρω από αυτό. Επίσης ότι το μήκος του θα πρέπει να είναι το μισό έως τα 2/3 του μήκους του καναπέ μπροστά από τον οποίο βρίσκεται. Αν πάλι δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε coffe table, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο μικρότερα τραπεζάκια, και να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν είναι πολύ μικρά. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το τραπέζι θα πρέπει να είναι σε θέση να το φτάνουν – για να ακουμπήσουν ή να πάρουν το ποτό τους – χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από το κάθισμα τους. Παράλληλα θα πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο για τα πόδια μεταξύ των καθισμάτων και του τραπεζιού. Ιδανική απόσταση είναι 35 έως 40 εκατοστά.

Πλαϊνά τραπεζάκια –side tables
Συνήθως παραμελούμε ή αφήνουμε για το τέλος τα side tables, αλλά η θέση τους στο χώρο είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Το πλήθος που απαιτείτε εξαρτάται από τον αριθμό των θέσεων. Όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο θα πρέπει να μπορούν να ακουμπήσουν το ποτό τους χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από τη θέση τους. Ιδανικό είναι να υπάρχει ένα πλαϊνό τραπέζι σε κάθε άκρη ενός καναπέ και ένα ανάμεσα σε κάθε ζευγάρι από καρέκλες. Αν φυσικά υπάρχει αρκετός χώρος. Σημείο κλειδί πάντως είναι να μην δημιουργείτε συνωστισμός στο σαλόνι. Το ύψος ενός τραπεζιού πρέπει να είναι ίσο με το μπράτσο του καναπέ ή της καρέκλας δίπλα από το οποίο βρίσκεται.

Τα αξεσουάρ του σαλονιού
Όταν όλα τα έπιπλα είναι στη θέση τους είναι σημαντικό να σκεφτείτε πού να τοποθετηθούν τα διάφορα αξεσουάρ. Χωρίς αμφιβολία, θα υπάρχουν στο χώρο παράθυρα με κουρτίνες, κάποιο διακοσμητικό, ένα έργο τέχνης, και ίσως μια τηλεόραση και κάποιες απλίκες. Δώστε την ίδια σημασία στην τοποθέτηση όλων των αξεσουάρ όπως και στα έπιπλα.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε χρησιμοποιείστε ένα Online εργαλείο για τη σχεδίαση του δωματίου. Δοκιμάστε διάφορα σχέδια, αποφασίστε ποιο δείχνει πιο όμορφα και τι ταιριάζει με το προσωπικό σας στυλ διακόσμησης. Αν πάλι δεν τα καταφέρνετε πολύ καλά με τον υπολογιστή προσπαθήστε χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι. Δώστε σημασία στις μετρήσεις των διαστάσεων ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δημιουργήστε ένα εκκεντρικό σημείο στο σαλόνι σας

Ένα σημείο που θα τραβάει την προσοχή είναι απαραίτητο σε κάθε σαλόνι καθώς θα «γεμίσει» τον χώρο και θα δώσει νόημα στα υπόλοιπα αντικείμενα του σαλονιού. Συνήθως ένα τέτοιο σημείο είναι το τζάκι ή ένα ιδιαίτερο έπιπλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο με διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους επικεντρώνοντας έτσι τα βλέμματα σε αυτόν.

 Τοποθετήστε τους καναπέδες «κοινωνικά»
 Το σαλόνι είναι εξ’ ορισμού ένας χώρος κοινωνικής συγκέντρωσης. Γι’ αυτό προτείνουμε να τοποθετήσετε έτσι τους καναπέδες σας ώστε να εξυπηρετούν τη συζήτηση. Τοποθετήστε τους απέναντι και ανάμεσά τους χρησιμοποιήστε ένα τραπεζάκι σαλονιού, διευκολύνοντας έτσι τη συνομιλία. Εάν το σαλόνι σας είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα από ένα σημεία για συζήτηση τοποθετώντας κατάλληλα τους καναπέδες.
 
Δημιουργήστε τον τέλειο φωτισμό συνδυάζοντας τις πηγές
 Χρησιμοποιήστε διάφορα φωτιστικά για το σαλόνι, από πολυελέους, επιτραπέζια και φωτιστικά δαπέδου. Συνδυάζοντας το φωτισμό από διάφορες πηγές όχι μόνο κάνετε το σαλόνι σας πιο λειτουργικό αλλά και δημιουργείτε μία μοναδική ατμόσφαιρα. Δοκιμάστε το!
 
Εντάξτε την τηλεόραση στο συνολικότερο Design
 Εάν η κύρια χρήση του σαλονιού σας είναι να βλέπετε τηλεόραση, τότε είναι βέβαιο ότι η τηλεόραση θα κατέχει ένα σημαντικό μέρος του χώρου σας. Παρόλα αυτά αποφύγετε να κάνετε την τηλεόραση το «εκκεντρικό» σημείο του σαλονιού σας, αλλά εντάξτε την στο συνολικότερο Design. Μπορείτε για παράδειγμα να την τοποθετήσετε επάνω από τζάκι ή να την «κρύψετε» πίσω από τα παράθυρα ενός ειδικά σχεδιασμένου σύνθετου που ανοίγει και κλείνει γι’ αυτόν τον σκοπό.
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
  Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
  Εταιρικά Νέα Περισσότερα
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2016 ΕΩΣ 70%
ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ CHIC STROM
-20% ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ 2012
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΜΟΥ-ΒΑΦΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
  Προσφορές Περισσότερα
  Νέα Προϊόντα Περισσότερα
SALES aristero3
  Προτείνουμε για Εσάς Περισσότερα
Banner Δεξί 2
Banner Δεξί 1
FACEBOOK
chic strom